קקי רק בעמידה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

14/08/2012 | 21:50 | מאת: יפעת

שלום, ביתי בת שנתיים ועשרה חודשים. לאחרונה התחלנו תהליך גמילה. אנחנו רואים התקדמות גם ביום וגם בלילה עם הפיפי. הבעיה היא עם קקי. בעבר ביתי סבלה מעצירות קשה שהגיעה לפיסורה כמה פעמים (טופלה בנורמלקס כשנה ורק לפני כחודש שמנו לב שהוא כבר לא נחוץ). בעקבות העצירות היא פיתחה הרגל לעשות קקי רק בעמידה. אם היא מתיישבת - היא פשוט לא יודעת לתת לזה לצאת. מה שקורה זה שהיא מתחילה לעשות קקי בתחתונים (היא גם לא יודעת להגיד מראש שיש לה קקי, עוד לפני שזה יוצא) ומיד רצה לשירותים. בשירותים לא יוצא כלום. אנחנו מחליפים לה תחתונים במקום אלה שהתלכלכו ואחרי 5 דקות כל התהליך חוזר על עצמו. זה יכול להמשך ככה 4-5 פעמים עד שכל הקקי משתחרר לה. בזמן הזה אנחנו מאבדים סבלנות, לה גם כבר לא נעים ומתחיל לשרוף לה בטוסיק מכל התהליך. הצענו לה לחזור לחיתול רק בזמן שיש לה קקי, הצענו לה "תחתוני קקי" (חיתול גמילה), הצענו ישבנון והצענו סיר, סיפרנו סיפורים על הדלת של הקקי שהיא צריכה לפתוח כדי שיצא ומה לא - היא מסרבת לחיתול כלשהו ולא מצליחה לצאת בישיבה בשום צורה. מה עוד אפשר לעשות?? ברור לי שזו בעיה התנהגותית, שנובעת מעניין העצירות. היא פשוט מעולם לא למדה לשחרר בישיבה והיא לא יודעת איך עושים את זה. איך אפשר ללמד אותה להתגבר על הבעיה הזו? תודה מראש, יפעת

לשלול פיסורה שחזרה ולהדריך את הילדה לתת צואה בישיבה על ידי הדגמות. בדכ יש גורם של כאב המופחת בעמידה . יכולת השליטה בעמידה על יציאה היא טובה יותר ולכן זה קורה בעמידה.

מנהל פורום הרטבת לילה