בריחת שתן ביום לבן 3

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

24/07/2012 | 20:25 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, בני בן ה-3 גמול ביום מגיל שנתיים (עדיין לא גמול בלילה). בשלושת החודשים האחרונים הופיעה אצלו תופעה של בריחת שתן, כלומר הוא הולך לשירותים בזמן ולא בורח לו לפני שהוא מגיע לאסלה, אבל לפעמים בשלב כלשהו במהלך היום פשוט יוצאות לו כמה טיפות או זרם קטן שמרטיב קצת את התחתונים והוא אפילו לא מודע לעניין וממשיך בעיסוקיו ללא הפרעה. כשאני שואלת אותו אם הוא הרגיש שברח לו הוא אומר שלא אני די מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות כי בזמן האחרון זה קורה פעם ביום-יומיים, רגע אחד אני רואה תחתונים יבשים ורגע מאוחר יותר פתאום מופיע כתם של שתן האם עליי לפנות לרופא? אם כן - לאיזה? או שלחכות שזה יעבור? האם זו תופעה חולפת או בעייה כלשהי? תודה

שלום לבצע בדיקות שתן מתאימות. לטפל בהתאם( זיהום חידקי או ויראלי, הפרשת סידן ביתר ועוד) לפנות לרופא מטפל. או מרפאת הרטבות. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל יחידת כליות ילדים, ומרפאת הרטבות לילה. 0579451561 או 098621860 ולומר למרפאת הרטבות ומאיזה קופה.

מנהל פורום הרטבת לילה