כמה ימים צריך לחכות?

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

23/07/2012 | 11:12 | מאת: גל

היי ביתי בת 4.7 מאוד נבונה לגילה. נגמלה גמילת יום בסביבות גיל שנתיים - תוך שבוע ימים בשליטה מלאה על כל הסוגרים. ניסיתי כמה פעמים גמילת לילה - היא מעדיפה ומבקשת לישון עם פולאפ. לפני 10 התחלנו שוב בניסוי - בהסכמה שלה. אולם כל בוקר היא קמה רטובה. היום ביקשה לחזור לפולאפ - האם ל"שכנעה| אותה לנסות עוד כמה ימים? כמה תוך כמה זמן אמורים לראות שיפור? האם לגשת לבירור רפואי כבר עכשיו?? הייתי רוצה שבחופשה תוכל לישון אצל חברות ואני חוששת שהפולאפ - יהווה בעיה

שלום. ניתן להמשיך לדעתי רצוי לבצע בירור לפני. הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, תפקוד לקוי של שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה- פוליאוריה לילית. מאחר ובהרטבת לילה יכולים להיות מספר גורמים שמתבטאים בהרטבה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון מדוייק יותר של הגורם להרטבה, ניתן לטפל בבעיה. מתן תרופה ללא אבחון לא תמיד יתן תשובה מלאה לבעית ההרטבה. טיפול בפעמונית או תרופה לא מתאימה יעזור רק לחלק מהילדים או לא יעזור בכלל. הבירור פשוט לא פולשני וניתן לביצוע בקלות. איבחון של הגורם / או הגורמים להרטבה יאפשר טיפול מתאים. גישה זו מקובלת בעולם המערבי. ממליץ קודם לברר ורק אחר כך לטפל. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל יחידת כליות ילדים, ומרפאת הרטבות לילה. 0579451561 או 098621860 ולומר למרפאת הרטבות ומאיזה קופה.

מנהל פורום הרטבת לילה