הרטבה בגיל 22

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

14/07/2012 | 19:29 | מאת: נופר

שלום, אני בת 22 ורציתי להתייעץ בבעיה שממש מפריעה לי כשהייתי קטנה הייתי סובלת מהרטבת לילה קשה, שאפילו זמזם לא היה עוזר. עם הזמן הבעיה עברה וכבר לא הייתי מרטיבה. בשנים האחרונות התופעה חזרה, אבל לא באופן קבוע, כלומר פעם בכמה חודשים, הייתי קמה בבוקר או באמצע הלילה ומגלה שלא התאפקתי. בזמן האחרון התופעה קצת החמירה ובשבוע האחרון זה קרה לי אפילו פעמיים. אני מאוד מתוסכלת מהנושא הזה כי לא שמעתי שבגיל הזה אמורים לסבול מזה אלא רק ילדים קטנים או מבוגרים. אני מפחדת לישון אצל חברות או בני זוג או ליסוע לטיולים משותפים. איך אפשר לצאת מהמצב הזה? האם נותנים תרופות? יש לציין גם שקשה לי מאוד להתעורר ולקום בבוקר אני מניחה שזה הגורם העיקרי שאני לא מתעוררת מצורך ללכת לשירותים

שלום. הרטבת לילה קימת גם במבוגרים, יש גם הורים מרטיבים. הרטבה שלך היא הרטבה משנית לאחר שנים רבות ויש לטפל בבעיה באופן יסודי. הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, תפקוד לקוי של שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה- פוליאוריה לילית. מאחר ובהרטבת לילה יכולים להיות מספר גורמים שמתבטאים בהרטבה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון מדוייק יותר של הגורם להרטבה, ניתן לטפל בבעיה. מתן תרופה ללא אבחון לא תמיד יתן תשובה מלאה לבעית ההרטבה. טיפול בפעמונית או תרופה לא מתאימה יעזור רק לחלק מהילדים או לא יעזור בכלל. הבירור פשוט לא פולשני וניתן לביצוע בקלות. איבחון של הגורם / או הגורמים להרטבה יאפשר טיפול מתאים. גישה זו מקובלת בעולם המערבי. ממליץ קודם לברר ורק אחר כך לטפל. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל יחידת כליות ילדים, ומרפאת הרטבות לילה. 0579451561 או 098621860 ולומר למרפאת הרטבות ומאיזה קופה.

מנהל פורום הרטבת לילה