גמילה בלילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

06/07/2012 | 15:15 | מאת: שירה

שלום, בני בן 2.9 שנים. גמול ביום כבר 9 חודשים (שולט לגמרי). בלילה המשכתי לשים לו חיתול, אך לפני כארבעה חודשים הוא החל לגלות התנגדות, ביקש שלא אחתל אותו לפני שינה ואף כעס. בעקבות זאת הייתי שמה לו את החיתול רק כאשר נרדם ובבוקר מורידה מיד כשקם. גם הייתי מזכירה לו לפני שינה שאם יש לו פיפי באמצע הלילה שיקום ויקרא לאמא או אבא. ברור לי שהוא לא טיפש והבחין בכך וגם היו פעמים ששאל אותי למה שמתי לו חיתול. הסברתי לו שזה בגלל שלפעמים יש לו פיפי בלילה והוא לא מתעורר לעשות אותו ואנחנו לא רוצים שהמיטה שלו תרטב. בשבועיים האחרונים הוא כבר ממש כעס ובכה בבוקר ולפעמים גם באמצע הלילה, כשקלט את החיתול, והיה צועק "אמא למה שמת לי את החיתול". בעקבות זאת החלטתי להתחיל לגמול אותו גם בלילה ולא לפגוע לו בביטחון (מה שבטח כבר קרה..). כרגע אני מעירה אותו ב22:30 כי כבר פעמים רבות כשהייתי מגיעה מעט אחרי הוא כבר הרטיב (הוא נרדם בסביבות 21:00-21:30 ועושה פעמיים פיפי בין השעות 19:30-20:30) לאחר מכן אני מעירה אותו בסביבות 1-2 בלילה. אני דואגת שילך בכוחות עצמו כשקם, אבל הוא לפעמים כמעט נופל מרוב שהוא עייף. אני משתדלת שישתה מעט משעה 19:00, אך קשה לומר לילד שצמא בגיל הזה שלא ישתה. שאלתי היא- האם אני פועלת נכון ומה הדרך הנכונה לעשות זאת? האם זה הגיוני שבשלב כה מוקדם של הלילה כבר בורח לו? יש לציין כי בשינת הצהריים בגן גם לפעמים בורח לו, למרות שהוא עושה פיפי לפני. בנוסף נולדה לו אחות לפני חודש וחצי.

שלום. הטיפול בהרטבות מתחיל בגיל 5. במקרה שלכם אולי ניתן לעזור, אבל רצוי להמתין לטיפול יזום. הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, תפקוד לקוי של שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה- פוליאוריה לילית. מאחר ובהרטבת לילה יכולים להיות מספר גורמים שמתבטאים בהרטבה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון מדוייק יותר של הגורם להרטבה, ניתן לטפל בבעיה. מתן תרופה ללא אבחון לא תמיד יתן תשובה מלאה לבעית ההרטבה. טיפול בפעמונית או תרופה לא מתאימה יעזור רק לחלק מהילדים או לא יעזור בכלל. הבירור פשוט לא פולשני וניתן לביצוע בקלות. איבחון של הגורם / או הגורמים להרטבה יאפשר טיפול מתאים. גישה זו מקובלת בעולם המערבי. ממליץ קודם לברר ורק אחר כך לטפל. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל יחידת כליות ילדים, ומרפאת הרטבות לילה. 0579451561 או 098621860 ולומר למרפאת הרטבות ומאיזה קופה.

מנהל פורום הרטבת לילה