חזרה להרטיב בלילה אחרי שנה וחצי

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

05/07/2012 | 14:30 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב , הבת היקרה שלי בת 3.3 נגמלה בגיל שנתיים וחודש גם ביום וכשעוב אחרי זה בלילה - אני חייבת לציין שהיא לא פספסה בלילה אפילו פעם אחת! בשבועיים האחרונים כל לילה מרטיבה במיטה ופעם אחת אפילו ביום במהלך משחק פשוט ברח לה..בוצעה בדיקת שתן ותרבית יצאה תקינה , לא ידוע לי על מקרה חריג שהיה יכול לגרום לאיזו טראומה מה שכן עוד שבועיים אנחנו עוברים דירה בל האווירה בבית סביב המעבר היא מאוד חיובית . מה עליי לעשות? איך להמשיך ברור ומול מי? תודה מראש

רצוי לבצע בירור כולל לשלול היפרקלצוריה , ולהעריך את תפקוד השלפוחית. הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, תפקוד לקוי של שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה- פוליאוריה לילית. מאחר ובהרטבת לילה יכולים להיות מספר גורמים שמתבטאים בהרטבה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון מדוייק יותר של הגורם להרטבה, ניתן לטפל בבעיה. מתן תרופה ללא אבחון לא תמיד יתן תשובה מלאה לבעית ההרטבה. טיפול בפעמונית או תרופה לא מתאימה יעזור רק לחלק מהילדים או לא יעזור בכלל. הבירור פשוט לא פולשני וניתן לביצוע בקלות. איבחון של הגורם / או הגורמים להרטבה יאפשר טיפול מתאים. גישה זו מקובלת בעולם המערבי. ממליץ קודם לברר ורק אחר כך לטפל. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל יחידת כליות ילדים, ומרפאת הרטבות לילה. 0579451561

מנהל פורום הרטבת לילה