הרטבת לילה ילדה בת 3.8 - עזרה!!!!!!!!!!

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

03/07/2012 | 09:42 | מאת: רעות

שלום רב, הילדה שלי בת 3.8 וקצת לפני גיל שנתיים היא נגמלה מטיטולים במהלך היום כאשר זה בא מיוזמתה בלבד, אולם בלילה היא ישנה עם פולאפס . בחודש האחרון ניסינו להתחיל גמילת לילה ולצערי זה לא ממש עבד...הורדנו את הפולאפס ונתנו לה במשך כמעט שלושה שבועות לנסות להבין/להרגיש כאשר עומד לברוח הפיפי לקום ו/או להתאפק עד הבוקר אבל ללא הצלחה , כל בוקר היא קמה רטובה. דיי התייאשנו מהעניין שכל בוקר צריך להחליף מצעים ולרחוץ את הילדה וניסינו להעיר אותה לפני שאנחנו הולכים לישון (אני יודעת שזה לא מומלץ) אבל באמת היא הייתה קמה יבשה ב 99% מהלילות. מהשעה 23:00 בלילה שהיתה עושה פיפי "בזכותנו" לא ברח לה עד הבוקר. אני לא רוצה להמשיך להעיר אותה אבל אם לא מעירים היא קמה רטובה. מה כדאי לעשות בשלב זה ? לחזור לפולאפס ולנסות שוב עוד חודש-חודשיים? העניין הוא שאני בחודשי היריון מתקדמים והייתי שמחה מאוד שהיא תיגמל בטרם אלד.... כמו כן אוסיף כי גם אני בילדותי סבלתי מהרטבת לילה ונגמלתי בעזרת הפעמון, האם היא בגיל כזה שכדאי לנסות שיטה זו ?? אודה להנחיה כיצד להמשיך מפה בדרך הכי נכונה.

ניתן לבצע בירור ובמידה ויש גורם ברור אולי לטפל. הרטבת לילה מוגדרת מגיל 5 . בגיל צעיר יותר בד"כ לא מטפלים. הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, תפקוד לקוי של שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה- פוליאוריה לילית. מאחר ובהרטבת לילה יכולים להיות מספר גורמים שמתבטאים בהרטבה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון מדוייק יותר של הגורם להרטבה, ניתן לטפל בבעיה. מתן תרופה ללא אבחון לא תמיד יתן תשובה מלאה לבעית ההרטבה. טיפול בפעמונית או תרופה לא מתאימה יעזור רק לחלק מהילדים או לא יעזור בכלל. הבירור פשוט לא פולשני וניתן לביצוע בקלות. איבחון של הגורם / או הגורמים להרטבה יאפשר טיפול מתאים. גישה זו מקובלת בעולם המערבי. ממליץ קודם לברר ורק אחר כך לטפל. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל יחידת כליות ילדים, ומרפאת הרטבות לילה. 0579451561

מנהל פורום הרטבת לילה