שקדים מוגדלים והרטבה בלילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

13/06/2012 | 13:36 | מאת: גמילה

שלום, בני בן 5.5 גמול מגיל 2.5 ביום אך ישן עדיין עם חיתול בלילה. יש לו שקדים מוגדלים והפסקות נשימה בלילה, האם יש לזה קשר לשינה עמוקה מאוד והרטבה בלילה (לשקדים ולהפסקות נשימה)? (אין כאן המקום לפרט מדוע לא עבר עדיין ניתוח....) תודה רבה!!

הרטבות לילה שלום. שקדים או אדנואידים מתוארים כגורמים להרטבה ראיתי הרבה ילדים שנותחו ולא הפסיקו להרטיב. במידה ויש אינדיקציה חוץ מהרטבה כמו הפסקת נשימה ניתן לנתח במידה והיא חמורה. הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, תפקוד לקוי של שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה- פוליאוריה לילית. מאחר ובהרטבת לילה יכולים להיות מספר גורמים שמתבטאים בהרטבה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון מדוייק יותר של הגורם להרטבה, ניתן לטפל בבעיה. מתן תרופה ללא אבחון לא תמיד יתן תשובה מלאה לבעית ההרטבה. טיפול בפעמונית או תרופה לא מתאימה יעזור רק לחלק מהילדים או לא יעזור בכלל. הבירור פשוט לא פולשני וניתן לביצוע בקלות. איבחון של הגורם / או הגורמים להרטבה יאפשר טיפול מתאים. גישה זו מקובלת בעולם המערבי. ממליץ קודם לברר ורק אחר כך לטפל. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל יחידת כליות ילדים, ומרפאת הרטבות לילה. 0579451561

24/06/2012 | 12:54 | מאת: תודה רבה

תודה רבה

מנהל פורום הרטבת לילה