שאלה חשובה בבקשה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

28/05/2012 | 17:45 | מאת: B

שלום, אני סובלת מהרטבת לילה והאורולוגית שלי נתנה לי לקחת מינרין MINRIN MELT למשך חצי שנה. רציתי לדעת האם זה יעיל או שיכול גם להזיק ולעשות את המצב גרוע יותר? וחשוב ביותר - אני נוטלת במקביל גלולות נגד הריון מסוג "מינס". רציתי לדעת האם המינרין יכול לסתור את הגלולות ולהפריע להשפעתן למנוע הריון? תודה

שלום. לא המינרין לא מפריע לגלולות. ממליץ לברר לפני טיפול. הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, תפקוד לקוי של שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה- פוליאוריה לילית. מאחר ובהרטבת לילה יכולים להיות מספר גורמים שמתבטאים בהרטבה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון מדוייק יותר של הגורם להרטבה, ניתן לטפל בבעיה. מתן תרופה ללא אבחון לא תמיד יתן תשובה מלאה לבעית ההרטבה. טיפול בפעמונית או תרופה לא מתאימה יעזור רק לחלק מהילדים או לא יעזור בכלל. הבירור פשוט לא פולשני וניתן לביצוע בקלות. איבחון של הגורם / או הגורמים להרטבה יאפשר טיפול מתאים. גישה זו מקובלת בעולם המערבי. ממליץ קודם לברר ורק אחר כך לטפל. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל יחידת כליות ילדים, ומרפאת הרטבות לילה. 0579451561

מנהל פורום הרטבת לילה