בן 7

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

27/05/2012 | 10:36 | מאת: אתי

בני בן 7. סובל מהרטבת לילה. הבעייה די מפריעה לו ולפני כשנתיים ניסינו את הזמזם של ד"ר קושניר שבהתחלה עזר מאוד אבל לאחר חודשיים כל המשפחה התעוררה מהזמזם חוץ מהילד, ולכן ויתרנו על הזמזם. ניסיתי להעיר אותו בלילה, למנוע שתייה בסמוך לשעת השינה עד שהתייאשתי וקניתי תחתוני לילה ואמרתי שהילד יגדל והבעיה תיפתר מעצמה (גם אחי הגדול הרטיב עד גיל מאוחר) . פתאום אני מגלה שהוא עושה פיפי בתחתוני לילה עוד לפני שהוא נרדם וגם בבוקר אם הוא לא מוריד אותם מיד הוא עושה בהם פיפי בזמן שהוא ער. כעסתי עליו על זה שהוא עושה פיפי בתחתוני לילה בזמן שהוא ער (ואני חייבת לציין שעל הרטבת הלילה מעולם לא כעסתי עליו. תמיד הסברתי לו שאצלו המערכת עובדת קצת שונה ושזה יחלוף). כעת אני לא יודעת מה לעשות . אולי מאוד נוח לו עם התחתוני לילה ואולי להוריד לו אותם שוב ולתת לו כן להרטיב את המיטה כדי שזה כן יפריע לו. או שבאמת להמתין עד שהבעייה תחלוף מעצמה אבל זה משגע אותי שבמקום ללכת לשירותים הוא עושה פיפי בתחתוני לילה (כל עוד הוא ער כמובן).. אשמח לייעוץ ועזרה תודה

הרטבות לילה שלום. לא מקובל זקוק לשיחת מוטיבציה. מעבר לכך לברר את הבעיה הרפואית. הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, תפקוד לקוי של שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה- פוליאוריה לילית. מאחר ובהרטבת לילה יכולים להיות מספר גורמים שמתבטאים בהרטבה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון מדוייק יותר של הגורם להרטבה, ניתן לטפל בבעיה. מתן תרופה ללא אבחון לא תמיד יתן תשובה מלאה לבעית ההרטבה. טיפול בפעמונית או תרופה לא מתאימה יעזור רק לחלק מהילדים או לא יעזור בכלל. הבירור פשוט לא פולשני וניתן לביצוע בקלות. איבחון של הגורם / או הגורמים להרטבה יאפשר טיפול מתאים. גישה זו מקובלת בעולם המערבי. ממליץ קודם לברר ורק אחר כך לטפל. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל יחידת כליות ילדים, ומרפאת הרטבות לילה. 0579451561

מנהל פורום הרטבת לילה