בהמשך למעקב

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

07/02/2012 | 10:48 | מאת: דורינה

שלום רב פרופ' פומרנץ התחלנו אצלך מעקב. הינו בינתיים פעם אחת, עושים בדיקות שביקשת ונחזור אליך. תמצית הסיפור - ילד בן 3, בריא בד"כ (למעט אסטמה של עור בשנה ראשונה לחייו) 1. ב3 בדיקות שתן נמצאו אריטרוציטים (10), בבדיקה רביעית-לא היו 2. בUS - כליה ימנית 6.3 סמ', שמאלית 8 סמ' 3. התחלנו את הבדיקות על מנת להבין ממה נובעת השתנת יתר 4. שאר הבדיקות תקינות, במשפחה ללא היסטוריה של בעיות כליות, מערכת השתן או מחלות כלשהן (למעט הרטבת לילה בגיל ילדות אצלי ואצל בעלי) כבר מס' ימים מזה שאני שמה לב שיש לילד שלי נפיחות מתחת לעיניים (קרוב מאוד ללחיים), לא גדולה, אבל בהסתכלות בזוית על הפנים - רואים. משהו שמעולם לא היה לו. האם ייתכן ויש קשר בין הנפיחות הזו לבעיה כלשהי בכליות שעלולה להיות לו לאור הממצאים שציינתי למעלה? (יש לציין אין מיעוט במתן שתן וצבע השתן לא השתנה - נראה תקין) אומנם הוא מנוזל בשבועות אחרונים, והיו לו פעמים דלקות עיניים, אבל אף פעם לפני זה לא הייתה לו נפיחות מתחת לעיניים במהלך המחלות הללו. אשמח לתגובתך תודה ויום טוב

להמשיך בבירור לכליה קטנה. נפיחות/ בצקת???: לבדוק שתן כללית +תפקודי כליה לחץ דם. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל יחידת כליות ילדים, ומרפאת הרטבות לילה. 0579451561

מנהל פורום הרטבת לילה