הרטבה בתדירות של אחת לשבוע שבועיים אצל ילדה בת 6

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

02/02/2012 | 21:54 | מאת: הדר

שלום, ביתי בת 5.8 . מרטיבה בלילה בממוצע של פעם בשבוע- 10 ימים . וביום אחת לחודש חודשיים. לעיתים יש הפסקה ולעיתים רחוקות מאוד יום אחרי יום. יש לציין כי נגמלה בגיל 3 , ופיספסה בלליה לעיתים רחוקות. בשנה וחצי האחרונות כאמור אחת לשבוע. היא ישנה חזק ולא מרגישה בכך.האם צריך לטפל בכך? ואם כן לאן לפנות?

שלום. חובה לטפל בהרטבת יום לפי לילה. במרטיבי יום יש בעיה בתפקוד שלפוחית ובגיל 5.8 רצוי לטפל בבעיה. הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, תפקוד לקוי של שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה- פוליאוריה לילית. מאחר ובהרטבת לילה יכולים להיות מספר גורמים שמתבטאים בהרטבה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון מדוייק יותר של הגורם להרטבה, ניתן לטפל בבעיה. מתן תרופה ללא אבחון לא תמיד יתן תשובה מלאה לבעית ההרטבה. טיפול בפעמונית או תרופה לא מתאימה יעזור רק לחלק מהילדים או לא יעזור בכלל. הבירור פשוט לא פולשני וניתן לביצוע בקלות. איבחון של הגורם / או הגורמים להרטבה יאפשר טיפול מתאים. גישה זו מקובלת בעולם המערבי. ממליץ קודם לברר ורק אחר כך לטפל. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל יחידת כליות ילדים, ומרפאת הרטבות לילה. 0579451561

מנהל פורום הרטבת לילה