הרטבת לילה בגיל 5.5 או סתם פחד לקום בחושך?

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

23/01/2012 | 13:07 | מאת: כרמית

בני בן 5.5 גמול מגיל שנתיים וקצת, גמילה מהירה וקלה יחסית ביום ובלילה. לעיתים נדירות מתעורר בלילה וקם עצמאית לתת שתן. בדר"כ קם יבש אך יש תקופות בהן (בלילה בלבד) ובעיקר בחורף מרטיב במיטה. יש ימים שהתופעה רצופה ויש ימים שהיא אחת למספר ימים/שבועות. לדעתי "מתעצל" לקום בלילה מפאת שינה עמוקה והחשש השני מפאת פחד לקום לבדו למרות שהובהר בפניו שיכול להיעזר בנו ההורים (בנוסף השארנו אור דלוק בחדרו). חשוב לציין שבני אוהב להרבות בשתייה אך אנו משתדלים להגבילו בכמות בשעות הערב + מקפיד להתפנות לפני השינה. האם נחשב להרטבת לילה? מה הפתרון?

שלום. הרטבת לילה מוגדרת מגיל 5 שנים עדיין יש בעיה אם כי נראה קלה לפתרון- אבל יש לבדוק. הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, תפקוד לקוי של שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה- פוליאוריה לילית. מאחר ובהרטבת לילה יכולים להיות מספר גורמים שמתבטאים בהרטבה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון מדוייק יותר של הגורם להרטבה, ניתן לטפל בבעיה. מתן תרופה ללא אבחון לא תמיד יתן תשובה מלאה לבעית ההרטבה. טיפול בפעמונית או תרופה לא מתאימה יעזור רק לחלק מהילדים או לא יעזור בכלל. הבירור פשוט לא פולשני וניתן לביצוע בקלות. איבחון של הגורם / או הגורמים להרטבה יאפשר טיפול מתאים. גישה זו מקובלת בעולם המערבי. ממליץ קודם לברר ורק אחר כך לטפל. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל יחידת כליות ילדים, ומרפאת הרטבות לילה. 0579451561

מנהל פורום הרטבת לילה