בת 4 - טפטופים ביום וללא גמילת לילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

26/12/2011 | 11:57 | מאת: לימור

שלום רב, ביתי בת 4 וגמילה מחיתולים הצליחה רק בגיל 3.2 בתחילה היתה חוזרת יבשה מהגן (גן פרטי שם להערכתי הקפידו על זמני הליכה לשרותים) לאחר מכן עברה לגן עיריה, ונולדו לה אחים תאומים ושמתי לב שגם בבית וגם בגן בורח לה מעט פיפי בתחתון והיא לא אומרת כלום (כאילו לא מפריע לה), לפעמים גם צריך ממש לקחת אותה כי לדבריה אין לה פיפי אבל בשרותים יוצא, אני גם רואה מתאפקת לעיתים והיא לא אומרת כלום. קקי לא בורח לה והיא אומרת ועושה בזמן העקבות כך גם לא העלתי בדעתי לעשות גמילת לילה עד כה. מה עושים? איך מטפלים?? חשוב לציין שעם אחיה היחסים מצויינים ומעולם לא נרשמה כל קנאה בהם ולהם-קיבלה אותם מאד יפה, אולי אפילו יפה מידי :-) לימור

במידה והיו ימים ללא הרטבה ניתן להתחיל בבירור תפקודי. אם הילדה מרטיבה יום לילה ללא הפסקה, רצוי לבצע הדמיה. לפנות לנפרולוג ילדים פרופ פומרנץ 0579451561

28/12/2011 | 18:08 | מאת: לימור

כלום, כאילו בכלל לא מפריע לה. קקי היא אומרת ישר ולא בורח לה. הימים ללא הבריחה היו רק בהתחלה כשלטעמי הקפידו מאד בגן לשלוח הרבה לשרותים, כיום היא פשוט מתאפקת בעיקר אם היא באמצע ריכוז/משהו. למי לפנות?

מנהל פורום הרטבת לילה