חרדת אסלה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

15/12/2011 | 20:20 | מאת: obb

שלום, בני בן 3 שנים ו8 חודשים, גמול מגיל 3 מטיטולים בכל הקשור לפיפי, אך קקי הוא מבקש לעשות רק בטיטול. כל ניסיון לשבת על האסלה או בסיר נתקל בסירוב חד משמעי, הוא סובל מעצירות לעיתים של שבוע ואף יותר. פניתי לגסטרואנטרולוג שהסביר לי כי הבעיה הינה נפשית ולא פיזית,הילד עקשן וסובל מחרדת אסלה. ניתן טיפול בנורמולקס שעזר במשך שבוע ולאחר מכן נמשכה העצירות. פניתי לרופא נוסף שאמר כי אכן הבעיה הינה של עקשנות של הילד וכי עליי לאפשר לו לעשות קקי בטיטול. מה עליי לעשות??? הילד חושש מהיציאות ואני לא יכולה לעזור לו,הוא סובל מכאבי בטן ואין לי אפשרות להקל עליו. האם כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי? האם זה יעיל בגיל כזה? האם יש טיפול כלשהו במסגרת מכבי??? אנא עזרתך, אני מיואשת מהמצב.

לבדוק את הילד לשלול פיסורה. ולטפל בהתאם. בכבוד רב פרופ פומרנץ 0579451561

16/12/2011 | 10:35 | מאת: obb

כפי שרשמתי היינו פעמיים אצל גסטרואנטרולוג ילדים ואם הייתה בעיה הוא היה מיידע אותנו על כך... הבעיה איננה פיזיולוגית- כיצד ניתן לטפל בה?

מנהל פורום הרטבת לילה