כדוריות דם אדומות בשתן

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

01/12/2011 | 12:35 | מאת: דורינה

שלום רב פרופ' פומרנץ בני בן 3, בכחצי שנה אחרונה סובל מתכיפות במתן שתן. ביצענו בדיקות הבאות: 1. דם - הכל תקין 2. שתן - לתרבית - הכל תקין 3. שתן ככלי - נמצאו 10 /µl כדוריות דם אדומות (בשלושת הבדיקות שבוצעו בחודשים 10-11 בעוד שביוני השנה לא היו) 4. בדיקה נוספת: CREATININE- U SAMPLE 72.5 mg/dl CALCIUM- U SAMPLE 20.0 mg/dl CALCIUM/CREA RATIO 0.28 % 5. בדיקה US, בה הכל יצא תקין, כליה אחת 6.3, כליה שניה 8, השלפוחית הייתה עם 65 סמק , אחרי פיפי היה עם 16סמק רופא הילדים שלנו הפנה אותנו לנפרולוג ילדים, עם ביררו מעמיק יותר של 2 תואצות: כדוריות אדומות והבדל בגודל של הכליות. למרות שהוא ציין שזה לא נראה משהו רציני. אני אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך המקצועית בהתחשב בנתונים שסיפקתי כאן, האם מדובר במשהו שמעורר חשש? תודה מראש

כליה קטנה - רצוי לברר למה מה היה בהריון UTI בעבר ועוד. כליה קטנה שנפגעה יכולה לגרום להמטוריה. במקרה שלכם לא רור האם באמת יש דם בשתן המטוריה. בכבוד רב. פרופ פומרנץ מנהל יחידת כליות ילדים, ומרפאת הרטבות לילה. 0579451561

02/12/2011 | 08:47 | מאת: דורינה

שלום פרופ' פומרנץ תודה על התגובה 1. הריון עבר תקין לחלוטין, לידה רגילה בשבוע 41, משקל קרוב ל4 קג 2. לא היה ואין סיפור משפחתי של מחלות כליות. למעט שגם אני וגם בעלי בילדות סבלנו מהרטבת לילה עד גיל 5 לערך רציתי לוודא שוב לגבי תשובתך, לגיל שלו כליה אחת קטנה? פשוט US יצא תקין, ושאר הדעות היו שהגודל בגדר הנורמה. וכן כמות של 10 בשתן - אריטרוציטים - לא מסמנים שיש דם בשתן? (כמות קטנה לכן כנראה אין לגמרי צבע לשתן שעלול להחשיד) תודה מראש שוב

מנהל פורום הרטבת לילה