הרטבת לילה ילד גדול

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

09/10/2011 | 08:27 | מאת: תמר שושן

שלום רב, בני בן 12.3 מרטיב בלילה מזמן הגמילה מחיתולים. בגיל 5-6 ניסינו טיפול בפעמונית במסגרת ולפני כשנתיים ניסינו לבד. טיפולים אלה לא עזרו בכלל. לפני כשנה התחלנו טיפול במינירין. כשהילד לוקח את הכדורים הוא אינו מרטיב, אך אם שוכח, אפילו לילה אחד, מרטיב. שאלתי היא, האם לא הגיע הזמן לבדיקה מעמיקה יותר. עד היום בעצם לא נבדק בכלל (לפי רופא הילדים, זה אמור לעבור מעצמו). ואם כן , למי פונים? תודה רבה

שלום רב. הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, תפקוד לקוי של שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה- פוליאוריה לילית. מאחר ובהרטבת לילה יכולים להיות מספר גורמים שמתבטאים בהרטבה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון מדוייק יותר של הגורם להרטבה, ניתן לטפל בבעיה. מתן תרופה ללא אבחון לא תמיד יתן תשובה מלאה לבעית ההרטבה. טיפול בפעמונית או תרופה לא מתאימה יעזור רק לחלק מהילדים או לא יעזור בכלל. הבירור פשוט לא פולשני וניתן לביצוע בקלות. איבחון של הגורם / או הגורמים להרטבה יאפשר טיפול מתאים. גישה זו מקובלת בעולם המערבי. ממליץ קודם לברר ורק אחר כך לטפל. ניתן לפנות לטל למטה. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל מרפאות למחלות כליה בילדים, יתר לחץ דם בילדים והרטבות לילה. 0579451561

מנהל פורום הרטבת לילה