קשר בין הרטבת לילה לדלקת בכליות

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

15/08/2011 | 22:43 | מאת: שרי

שלום, ביתי כיום בת 4 נגמלה מטיטול ביום בגיל שנתיים ובלילה בגיל שנתיים וחצי לערך לפני שנה עברה זיהום בכליות פילונפריטיס. ובמיפוי כליות שעשתה לפני חצי שנה לא הובחנו צלקות אך ראו שקיים רפלוקס ויש מעט חזרה של השתן אחורה. בערך חודש אחרי הזיהום היא חזרה שוב להרטיב בלילה. לא נעים לה עם זה ואם היא קמה בבוקר רטובה היא ישר מורידה את הבגדים. יש לציין שהיא לא רוצה טיטול ואני צריכה לשים לה רק אחרי שנרדמת. ומיד כשהיא מתעוררת היא מורידה את הטיטול, לפעמים זה באמצע הלילה ואז היא יכולה לקום רטובה בבוקר. האם יש קשר בין 2 הדברים? האם יש צורך לפנות לבירור כלשהו?

שלום רב. הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, תפקוד לקוי של שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה- פוליאוריה לילית. מאחר ובהרטבת לילה יכולים להיות מספר גורמים שמתבטאים בהרטבה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון מדוייק יותר של הגורם להרטבה, ניתן לטפל בבעיה. מתן תרופה ללא אבחון לא תמיד יתן תשובה מלאה לבעית ההרטבה. בעיה בתפקוד שלפוחית תגרום לזיהומים ולהרטבה. ממליץ להעריך תפקוד שלפוחית שתן. ניתן לבצע בקלות בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל מרפאות למחלות כליה בילדים, יתר לחץ דם בילדים והרטבות לילה. 0579451561

מנהל פורום הרטבת לילה