האם להחזיר טיטול?

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

05/07/2011 | 21:34 | מאת: תלתלית

שלום רב, לפני כשנה בדיוק הייתי בחודש 9, לפני לידה. בתי הבכורה, אז בת 3 גמלה את עצמה מטיטולים כחודש לפני הלידה - יום ולילה באופן די חד ומובהק. כחודשיים לאחר הלידה חזרה להרטיב בלילות. עקב כך התחלנו להוציאה לשירותים בין השעות 22:00 ל- 00:00 (בחלק מהפעמים זה אכן עזר והילדה קמה יבשה אבל בחלק מהפעמים הרטיבה שוב בלילה) לפני כחודש בערך קראתי שאין זה מנהג נכון והפסקנו עם ההשכמה הלילית. מאז, כל לילה, הילדה מרטיבה. היא אינה מתעוררת, ולעתים אני מחליפה לה באמצע הלילה. היא ממשיכה לישון ובבוקר כשמתעוררת לא נראה שהעניין מפריע לה במיוחד. אנו מדברים איתה על הנושא והיא כל ערב מבקרת בשירותים ומציינת שהפעם "הפיפי לא יברח". האם להחזיר טיטול לאחר שנה ללא טיטולים? אשמח לעצה, תודה.

שלום רב. הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, תפקוד לקוי של שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה- פוליאוריה לילית. מאחר ובהרטבת לילה יכולים להיות מספר גורמים שמתבטאים בהרטבה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון מדוייק יותר של הגורם להרטבה, ניתן לטפל בבעיה. מתן תרופה ללא אבחון לא תמיד יתן תשובה מלאה לבעית ההרטבה. טיפול בפעמונית או תרופה לא מתאימה יעזור רק לחלק מהילדים או לא יעזור בכלל. הבירור פשוט לא פולשני וניתן לביצוע בקלות. איבחון של הגורם / או הגורמים להרטבה יאפשר טיפול מתאים. גישה זו מקובלת בעולם המערבי. ממליץ קודם לברר ורק אחר כך לטפל. תופעה זו של חזרת הרטבה ידועה רצוי לבצע בדיקת שתן כללית תרבית, מומלץ לבצע בדיקה ליחס סידן קראטינין, לטפל בהתאם. בגיל זה ניתן להחזיר חיתול. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל מרפאות למחלות כליה בילדים, יתר לחץ דם בילדים והרטבות לילה. 0579451561

מנהל פורום הרטבת לילה