טיפול תרופתי desmopressin

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

13/05/2011 | 10:26 | מאת: אורנית

שלום.. ביתי בת ה 5.5 מרטיבה בלילה. רופא הילדים שלה רשם לי מרשם לכדורי desmopressin במינון 0.2 מליגרם כל לילה בחודש הראשון. שאלתי אותו אם יש תופעות לוואי, הוא אמר שלא. שאלתי לגבי טיפול בפעמון וזמזם הוא אמר שבד"כ הטיפולים הללו לא יעילים ועולים הרבה כסף. לפני שאני נותנת לה טיפול תרופתי אני רוצה לוודא באמת שאין כל תופעות לוואי. יש לציין כי לבת שלי נמצא נוגדן אנטי gad, שמשמעתו שהיא נמצאת בקבוצת סיכון ללקות בסכרת נעורים (כרגע היא רק במעקב ללא טיפול)

לכל תרופה יש תופעות לואי, יש להקפיד על הוראות על מנת להפחית אותם. רצוי לבצע בירור לגורם יש מספר גורמים להרטבה. הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, הפרעה בתפקוד שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון ניתן לטפל בבעיה. מתן תרופה ללא אבחון לא תמיד יתן תשובה מלאה לבעית ההרטבה. טיפול בפעמונית או תרופה לא מתאימה יעזור רק לחלק מהילדים. הבירור פשוט לא פולשני וניתן לביצוע בקלות, גישה זו מקובלת בעולם המערבי. האיבחון של הגורם / או הגורמים להרטבה יאפשר טיפול מתאים. ממליץ קודם לברר ורק אחר כך לטפל. ניתן לקבל פעמונית ללא תשלום ביד שרה. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל מרפאת הרטבות לילה. 0579451561

מנהל פורום הרטבת לילה