תורשתי???????

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

25/04/2011 | 10:45 | מאת: שירן

שלום רב. הסיפור הוא כזה: אמא שלי כשהיתה ילדה קטנה היא הרטיבה במיטה רצוף עד גיל 14 יום אחרי יום. לאמא שלי היו הרבה בעיות רטיבות במיטה בצעירותה. בגיל 14 זה נפסק לה. וגם אני הייתי ככה. הייתי מרטיבה במיטה עד גיל 15 רצוף. יום אחרי יום. כנראה זה משהו תורשתי. ההרטבה פסקה מעצמה בהדרגה בגיל 15. נכון שזה נשמע מוגזם אבל זו האמת. כשהיינו אצל פסיכולוג נאמר לנו שזה כנראה בגלל חוסר בטחון עצמי בחיים, היינו חסרות ביטחון עצמי בעקבות גירושי הורים, בעקבות הסתכלות שונה על החיים, בעקבות הדרדרות במצב הנפשי וכו'. גם לאמא שלי זה היה. וגם לי זה היה. עכשיו השאלה שלי האם יש סיכוי או אין סיכוי שגם לילדה שלי זה יקרה??? אני כיום אמא טרייה. אני בת 27 היום. יש לי ילדה בת חודשיים. אני רוצה לדעת מה הסיכוי שגם לה תהיה הרטבה עד שתהיה בת 15??

הרבה ילדים עם חוסר ביטחון לא מרטיבים. הרטבה עוברת בהעברה גנטית ידוע. בעיות בתפקוד שלפוחית יצור שתן מוגבר הם בעיות תפקודיות בילדים עם הרטבה ועוברים גנטית. לילדה סיכוי להרטיב גם אם לא יהיו בעיות של ביטחון עצמי.

מנהל פורום הרטבת לילה