הרחבת השלפוחית העקבות הרטבת לילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

01/04/2010 | 00:45 | מאת: שי

שלום רב, ביתי בת ה- 11 מרטיבה באופן קבוע. לאחר התייעצות עם רופאים במשך השנים הוחלט לנסות את הפעמון, אך היא ישנה ממש חזק ובנוסף עם הזמן היא נוטלת כדור לפני השינה. לפני מספר חודשים היתה לה דלקת בשתן ולאחר הטיפול לקחנו אותה כחלק מביקורת שביקשנו לבדיקת אולטראסאונד. בבדיקה נאמר כי יש לה שלפוחית קטנה יחסית לגילה וכי ניתן לבצע הרחבת שלפוחית ע"י החדרת קטטר או משהו כזה , אני לא ממש זוכר. נקבעה לנו פגישה בבית החולים במקום מגורינו ואני קצת מודאג. האם תוכל להסביר לי בבקשה מה עושים במצב כזה, מה התהליך של ביצוע הרחבת שלפוחית, האם זה בהרדמה, מהן ההשלכות, האם זה יכול לגרום לה לנזק, איך זה מתבצע והאם יש משהו אחר שניתן לנסות בכדי לעזור לילדה שלי. תודה וחג שמח

אין הרחבת שלפוחית בהרדמה/ יש ניתוח להגדלת שלפוחית אבל לא ניראה לי שבזה מדובר. ניתן לטפל בשלפוחית גם ללא החדרת קטטר. הקטטר בא לברר למה היה זיהום בדרכי שתן. יש לברר האם באמת צריך לבצע את בדיקת הציסטוגרפיה לא לכל זיהום צריך לבצע בדיקה זו.

מנהל פורום הרטבת לילה