בן 14 ומרטיב

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

14/09/2002 | 11:51 | מאת: נורה

שלום. אני אמא לארבעה ילדים. בתי הבכורה כבר שנה לא גרה בבית ובני הגדול בצבא. הבעיה עם בני הקטן הוא בן 14. התחיל להרטיב במיטה כאשר היה בן 12.5 אבל אז הוא הרטיב פעם בחודש. לא עשינו מזה עניין גדול. אבל עם הזמן הוא התחיל להרטיב פעם בשבוע, ועכשיו הוא מרטיב כל לילה ואפילו קרה בחופש הגדול שביום הרטיב במכנסיים. הוא ביקש שלא ניקח אותו לרופא אבל אני חושבת שאני צריכה להתחיל איתו בטיפול. מה לעשות?

16/09/2002 | 09:40 | מאת: ניקי

נורה היקרה, את צריכה לדבר עם הילד ולקחת אותו לטיפול בהקדם יכול להיות שהסיבות להרטבה הן בחד אבל יכול להיות מאוד שהוא סובל מבעיה קשה.

18/09/2002 | 14:32 | מאת: ד"ר

נורה שלום רב, המקרה שאת מתארת אינו שגרתי. הבן שלך סובל מהרטבת לילה שניונית עם שכיחות תופעה הולכת ועולה. חשוב לפנות לרופא על מנת לבדוק מה הסיב/ות לכך. במידה ונשלל מצב של שתייה מרובה והשתנה מרובה במשך היום, קרוב לוודאי שמדובר בבעיה של תפקוד שלפוחית השתן. מומלצת אף בדיקה נוירולוגית מלאה לגפיים ועמוד השדרה. את מוזמנת לפנות אלי לאבחון והתיעצות ד"ר פומרנץ

מנהל פורום הרטבת לילה