בת שמונה וחצי מרטיבה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

10/09/2002 | 14:27 | מאת: אניה

ד"ר שלום. ראשית תודות על הפורום החדש שבודאי ישמש רבים. שאלתי-בתי בת שמונה וחצי ופעם בכמה שבועות "בורח" לה בשנתה- בלילה בלבד. הענין לא מטריד אותה ולא מונע ממנה לישון אצל חברות. האם יש צורך בהתערבות מקצועית לפי דעתך? ואם כן -איזו? תודה רבה ושנה טובה.

10/09/2002 | 14:29 | מאת: אניה

כשזה קורה היא תמיד מרגישה,מתעוררת ובאה לדווח לי. תודה.

אניה שלום רב, לא ציינת כמה פרטים חשובים - האם הילדה סבלה בעבר מהרטבת לילה וכעת שכיחות התופעה פחתה? האם קיימים סימפטומים יומיים כגון תכיפות או דחיפות במתן שתן? האם התופעה שאת מתארת קיימת מאז ומתמיד או שמא הדבר קיים רק בעת האחרונה? כוונתי לומר, יש לבדוק מה הסיבה לכך שאחת לזמן מה קיימת אי שליטה לילית במתן שתן. לפי תיאורך, שהיא מתעוררת לאחר ההרטבה, נדמה כי לא קיימת בעיה של שינה עמוקה או בעיה ביקיצה. לפיכך רצוי לבדוק האם קיים ריבוי שתן לילי ו/או בעיות בתפקוד השלפוחית בלילה. מומלץ לפנות לרופא ילדים או אורולוג או נפרולוג המתמחים בטיפול בהרטבת לילה. בהצלחה וגמר חתימה טובה

מנהל פורום הרטבת לילה