הרטבה ילדה בת 12

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

04/11/2017 | 19:53 | מאת: אייל מכפר סבא

שלום. הבת שלנו בת 12. מגיל 2.5 צמצמה הרטבה בלילה לבערך 1-2 פעמים בשבוע אבל בגיל 3.5 לאחר מחלת חום ארוכה + כניסה לגן חזרה להרטיב. מאז הרטיבה כמעט כל יום עד לאחרונה. לפני חודשיים וחצי לקחנו פעמון וההשפעה היתה די מהירה עם צמצום הימים הרטובים. ב 35 ימים האחרונים היא הרטיבה רק פעם אחת ( ביום של חיסון שפעת ). בשבוע האחרון היא אפילו ישנה בלי פעמון. רצינו לשאול 1. קראנו שיש 50 אחוז חזרה של הרטבה אחרי פעמון. האם שיעור החזרה הולך ויורד ככל שהזמן חולף? לדוגמא 50 אחוז בחצי השנה הראשונה אחרי הגמילה, 10 אחוז אחרי שנה וכו' ? יש תהליך כזה? 2. אחרי כמה חודשים של גמילה מוחלטת אפשר להיות שקטים שגם סטרס של נניח טיול לחול עם הסבא וסבתא ( הבת שלנו טרם נסעה לחול ) או נניח טיול עם הכיתה, לא יחזיר את ההרטבה חלילה לצמיתות ואז היא לא תגמל שוב? תודה רבה!!

פעמון זה לא טיפול לכל המרטיבים לחלק מהם. אם יש שיפור תמשיכו עם הטיפול. יש הישנות של הרטבות במיוחד מצבי סטרס - דחק ולאחר הפסקת טיפול. הטיפול כולל ברור שלא בוצע הפעמונית נותנת תשובה לחלק מהבעיות. ממליץ : לבצע בירור ולטפל לפי הגורם. אחרת ההישנות היא גבוה. פרופ פומרנץ 097454684

מנהל פורום הרטבת לילה