ילד בן 6 לא נגמל מחיתול בלילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

15/01/2017 | 17:22 | מאת: עומר

שלום, יש לי ילד כבן 6 שמעולם לא נגמל מחיתול בלילה ומרטיב בכל לילה. במשך היום יש דחיפות ותכיפות במתן 6 (בערך כל שעה) למרות ששותה באופן רגיל לפני כשנה וחצי היה ניסיון לטיפול ב"פעמונית" שלא הצליח ולאחר 3 שבועות ויתרנו על התהליך. לילד יש שינה חזקה (ישן באותו החדר עם תינוק כבן שנה שבוכה בלילה והילד לא מתעורר) לפני שישה שבועות חזרנו לאורולוג והוא רשם לילד נוביטרופן 5 מ"ג פעמיים ביום - הדבר הביא להרעה מסויימת במצב, עם הגדלת כמות השתן בלילה. 2 שאלות: 1. מהי מסגרת הזמן שבה נוביטרופן אמורה להיות אפקטיבית? האם צריך לתת"עוד זמן" או שכבר צריכים לראות תוצאות? 2. האם לא עדיפה תרופת המינירין? תודה

הפעמון עוזר בחלק מהמיקרים. ממליץ שתבצעו בירור לגורם להרטבות לילה. דחיפות במתן שתן מצביעה על בעיה בשלפוחית נוביטרופן עם תרגולים ישפיע תוך חודש ימים. ניתן לבצע את הבירור בקלות ניתן לטפל לפי הבעיה הרפואית. בכבוד רב פרופ פומרנץ 098621860

מנהל פורום הרטבת לילה