דליות באזורים אחרים?

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

07/10/2013 | 09:53 | מאת: יובל אייל

פרופ' ד"ר ניטצקי שלום רב, שמי יובל, בן 26, בריא לפי כל הבדיקות הסטנדרטיות של דם, אקג, צילום חזה. אני סובל מאז גיל העשרה ממה שנראה כמו דליות, אבל זה קיים אצלי במקומות אחרים: בטן וקצת באזור הכתפיים. באזור הרגליים, יש לי פס לבן קטן בצד הפנימי של הברך (בשתי הרגליים). זה התפתח במשך השנים בהדרגה באיטיות (קודם הפס הלבן בצד הברך, אחר כך בטן, בהמשך הרעה באזור הבטן שזה נהיה כמו "קורי עכביש", ורק לבסוף הגיע אזור הכתפיים), עד גיל 22 סבלתי מהשמנת יתר קיצונית ומלחץ דם גבוה. יש לי במשפחה היסטוריה גנטית של דליות, אבל באזור הרגליים בלבד. מעולם לא אובחנתי, ולכן אני גם לא יודע לומר אם זה דליות או משהו אחר, מעולם גם לא פניתי לשום רופא בנושא זה מתוך בושה. מעולם לא חשתי כאבים כתוצאה מזה או הפרעות בתנועה, הרבה שנים בחיי הדחקתי את זה וניסיתי לשכוח מזה במקום לטפל, למרות שידעתי שזה חריג מאוד ואולי גם מסוכן. החלטתי לאזור אומץ ולפנות לרופא. אני מניח שאני אמור לפנות לרופא פנימית לפני שאני ניגש למומחה כירורגית כלי דם? אני יודע שזה בעייתי לאבחן או לייעץ כך, אבל האם תוכל לתת לי כיוון למה שזה יכול להיות כדי שאני אהיה מוכן לקראת הפגישה עם הרופא? זה יעזור לי להוריד את מפלס החרדה והבושה. האם יש שם ספציפי למחלה או שזה אכן דליות? כל מידע שתוכל לספק לי יעזור לי מאוד. תודה, יובל!

קשה קצת להבין מהתיאור... ורידים בולטים במקומות אחרים יכולים (אולי) לרמז על חסימות בציר הורידי הראשי. למשל, חסימה של הוריד הראשי בבטן - הוריד הנבוב התחתון (וונה קווה - Vena Cava) גם מלידה (חוסר התפתחות - אטרזיה) תביא לדליות בדופן הבטן. חסימה של וריד היד הראשי (בבית שחי או בבית החזה) תביא לדליות בכתף ובבית החזה. יש להתייעץ עם רופא המשפחה, ראשית.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים