ורידים ברגליים

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

01/10/2013 | 20:42 | מאת: רעות ליבוביץ

בת 59 סובלת מורידים מכפות הרגליים לאורך השוק ועד הירך,בעיקר בשוקיים.וזה החמיר עם השנים,אני רוצה לדעת אם אפשר לחיות עם זה,או שזה יכול חס וחלילה לגרום להתקפי לב או בעיות אחרות,אני סובלת מכאבים ונפיחות באיזור העצמות הבולטות של כפות הרגליים.

דליות ורידים בשפה הרפואית נקראות אי-ספיקה ורידית. למרות "השם המפחיד" , אין מדובר במצב מסכן חיים או מסכן רגליים. יכולה להיות פגיעה בחיי היומיום - למשל - תחושת חום ברגל, גירוד, נפיחות, רגל כבדה ועייפה או כאב. התלונות הקיימות נוטות להחמיר בטמפרטורה חמה (קייץ, ג'קוזי, סאונה), בשעות הערב (לאחר יום שלם על הרגליים), בעת עמידה ממושכת (חוסר הפעלת משאבת שרירי השוקיים) ובימים הראשונים של המחזור (גודש). הליכה והנעת הרגליים - מצויינות. אם קיימת הפרעה משמעותית בחיי היומיום - טיפול פולשני או זעיר פולשני.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים