כאבים והרדמה בשיטות חדשות לטיפול בדליות

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

28/01/2013 | 01:11 | מאת: יאיר

שלום, אני עומד לעבור בתחילת פברואר ניתוח לטיפול בורידים ברגלים באמצעות קיטור. קראתי עכשיו באינטרנט שבטיפול בקיטור כמו טיפול בלייזר מבצעים הרדמה מקומית, אבל בנוסף בקיטור גם מבצעים טישטוש ובנוסף מקררים את עור הרגל במי קרח. נשמע שקיטור מסוכן יותר - אבל מצד שני בלייזר יש 240 מעלות בעוד בקיטור רק 120. אני מאוד מפחד מהרדמה, אפילו אם היא רק טישטוש ורוצה להימנע מכך (אני יודע שזה נחשב בטוח - ועדיין חרד מכך). אני מתאים לשתי השיטות מבחינה רפואית. קיטור או לייזר: א. איזו שיטה כואבת יותר? ב. האם יש באחת מהשיטות סכנות יחסית לאחרת? ג. האם ניתן לבצע טיפול בקיטור בלי טישטוש, אלא רק נורופן והרגמה מקומית? תודה רבה. תודה.

28/01/2013 | 01:35 | מאת: יאיר

חוץ מנושא כאבים\הרדמה וסכנות - האם יש הבדלים בשיעור ההצלחה או יתרון אחר לאחת השיטות?

שלום רב, כיום הטיפול בורידים באמצעות חום כולל לייזר, גלי רדיו וקיטור. כלומר בכולם העקרון הינו לסגור את הורידים החולים (במערכת השטחית) בעזרת חום ועל ידי כך "להעביר" את זרימת הדם הורידי אל המערכת הראשית (המערכת העמוקה). בכולם קיים סיב המוחדר אל הוריד המטופל ודרכו מועבר החום. לייזר וגלי רדיו טובים לורידים ישרים. מצב לאחר ניתוח ורידים שבו נתלש הוריד הראשי השטחי (הספנה) או מצב של וריד מאוד מפותל אינם מתאימים ללייזר או לגלי רדיו. קיטור מאפשר בנוסף לטיפול בעזרת הסיב גם חיבורו ישירות למחט וע"י כך טיפול גם בענפים ובורידים מפותלים מאוד. (ניתן לביצוע גם ע"י הזרקת קצף תחת אולטרא-סאונד). כאשר מפעילים חום בתוך וריד חולה מקובל, ראשית, לבודד את הוריד. זה מתבצע ע"י הרדמה מקומית מסביבו, לכל אורך הרגל. בשל המספר הרב של הדקירות מקובל לתת טשטוש. לענפים קטנים ומפותלים המטופלים ע"י קיטור זה קצת יותר קשה. לסיכום: כפעולה הקיטור הוא הפעולה הכואבת ביותר (בהשוואה ללייזר וגלי רדיו) ולכן דרוש טשטוש יותר משמעותי. בימים שלאחר הפעולה מתפתחת תגובה של דלקת כימית שגורמת "אי נעימות" או מעט כאב. תגובה זו היא מעט פחותה בגלי רדיו לעומת פעולות אחרות. התוצאות די דומות. בחירת סוג הטיפולת לכן, על סמך הממצאים באולטרא-סאונד, קופת החולים וחברת הביטוח של המטופל והעדפתו האישית של המנתח....

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים