ורידים ונימים ברגלים

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

03/06/2019 | 09:08 | מאת: ליאןרה

בת 40, סובלת מזה שנים מנימים בקרסולים, שהולכים ומטפסים מעלה לאורך השוק עם הזמן. זה כואב בעמידה ממושכת ובעייפות. כמו כן בורידים בשוקיים. כעת בהריון (טרימסטר ראשון בינתיים), וישנם כמה ורידים כואבים באופן מיוחד. עד כדי כך כואבים שזה מפריע לי גם בישיבה ובשינה, וזה הולך ומתגבר. מי הכתובת להפניה לטיפול? האם קופת החולים כללית מממנת את הטיפולים? האם ניתן לטפל בהריון. זה הפך לסיוט.

בעת ההריון יש לחץ של הרחם ההולך וגדל על ורידי האגן. בנוסף ישנה תוספת של לפחות 25% בנפח הדם בגופך. אין טיפולים בעת ההריון. מומלץ ללכת גם גרביים אלסטיות עד אמצע ההריון וגרביון אלסטי בחצי השני וזאת כדי למנוע החמרה ופקקת. 6 שבועות לאחר הלידה כאשר המצב חזר לקדמותו מומלץ לבצע דופלקס ורידים ואפשרות טיפולית בהתאם לממצאים.

09/09/2020 | 18:11 | מאת: עמליה כהן

אני במצב דומה וגם טיפלתי בעבר בהטרשה באחת הרגליים. מדוע אתה ממליץ לעבור לגרביון באמצע ההריון ולא גרביים עד הירך?

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים