טיפולים חלופיים בדליות ברגליים

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

21/10/2012 | 23:00 | מאת: דניאלללה

שלום, אני סובלת מבעיית דליות ברגליים. בדיקת דופלר לא הראתה בעיות אבל כבר נוצרה פקקת בורידים ליד הברך, ואחרי שהיא טופלה הומלץ לי לבצע ניתוח. אני מעדיפה לא לבצע סטריפינג - קראתי על השיטות החלופיות שנראות לי הרבה יותר (כמובן אם הרופאים יאשרו) ויש לי שתי שאלות: 1. מה היתרונות והחסרונות של שיטת clarivein ואבלציה (אמבוליזציה) ? 2. כל השיטות שראיתי חוץ מהזרקת קצף ואבלציה מטפלות רק בורידים הראשיים ולא בהסתעפויות. אצלי גם הורידים המשניים יותר כואבים ונפוחים. האם טיפול בוריד הראשי אמור לסייע גם להם (כי מפסיקה זרימת הדם ממנו אליהם) או שצריך בד"כ טיפול נוסף במשניים? המון תודה!

א) אין מצב שבדיקת הדופלקס תקינה אם ישנה פקקת או אפילו אם ישנם ורידים גדולים בולטים. הסיבה לבדיקה התקינה היא שהתיחסו רק למערכת העמוקה שהיא בדר"כ תקינה גם בנוכחות פקקת במערכת השטחית. יתכן שהמערכת השטחית לא נסרקה לכל אורכה אלא רק באיזור המפשעות. ב) לגבי ניתוח שליפה (סטריפינג) את צודקת בהחלט. ג) רוב קופות החולים מאפשרות ואפילו משתתפות בטיפולים החדשניים (זעיר פולשניים) מאחר ומדובר בבעיה רפואית ולא אסטטיקה ! ד)הטיפולים כולם מטפלים גם בציר הראשי וגם בענפים. בניתוח לייזר, למשל. משלבים הזרקת קצף לענפים. ה) ניתוחי אבלציה ולא (חלילה) אמבוליזציה ! הקלאריוויין הוא בעצם שימוש בסיב מסתובב הגורם נזק לדופן הפנימית של הוריד ולכן משפעל הרבה יותר טוב את הזרקת הקצף. לכן הוא זריז יותר מטיפול הזרקת קצף.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים