נדודי שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

25/06/2013 | 12:07 | מאת: שי-לי

כבר כארבעה חודשים שאני סובלת מנדודי שינה. השינה שלי מאוד קלה ואני מתעוררת לפחות חמש פעמים במהלך הלילה. הייתי אצל רופא משפחה שנתן לי מרשם לכדורים. אמא שלי חוששת מתופעות הלוואי של הכדורים והיא מפחדת שזה לא יפתור את הבעיה לטווח הארוך. אני מנסה למצוא פיתרון שלא כולל לקיחת תרופות. האם תוכלי לעזור לי? תודה, שי-לי.

שלום שי-לי. אני בהחלט נוטה להסכים עם אמך, ולפני תחילת הטיפול התרופתי כדאי למצות טיפול שאינו תרופתי. ישנם טיפולים קצרי טווח המכונים טיפולים התנהגותיים קוגניטיביים, ניתנים לרוב על ידי פסיכולוגים ,מכוונים לנדודי השינה. כדאי לבדוק מדוע שנתך כזו-האם את מתוחה מאוד בכלל או לקראת בחינות וכו? ולטפל גם בכך. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות