הפרעות

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

20/04/2013 | 18:46 | מאת: יעל

שלום, בעת מנוחה או מעבר לשינה, אני סובלת מתחושת עוית פנימית או קפיצה בעיקר בראש (אך גם לעיתים בגפיים). הדבר קורה כל מספר שניות, ומלווה בבחילה ובתחושת לחץ. התופעות מחמירות לאחר פעילות גופנית, וחשיפה לחום.) (בשבוע שעבר חויתי קפיצה חזקה, שהעירה אותי בזמן שינה) חוויתי תופעות אלה ביתר עוצמה עד לפני כ- 4 חדשים בעת שימוש בתרופות שונות (קסנקס,רמרון, ואסיבל, אותן נטלתי לטיפול בחרדה, ונגמלתי מהן באופן הדרגתי).במשפחתי קיימת נטיה לאפילפסיה, המתבטאת בניתוקים, ואני מוטרדת מכך מאד. כיצד ניתן להתגבר על כך? תודה מראש

שלום, כמובן שלא ניתן לאבחן הפרעות דרך פורום אינטרנטי. אך, מתוך תאורך לא נראה כי מדובר באפילפסיה כלשהו. התאור מתאים לאבחנה מבדלת או של התקפי חרדה ליליים שיתכן והתרופה נוגדת חרדה אינה מספקת או למצב המכונה 'hypnic jerks"שמהווה עירוב בין שינה לעירות מצבי ביניים שכאלה ומכאן הקפיצות. אין בהם כל מסוכנות. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

28/04/2013 | 22:55 | מאת: יעל

לד''ר לוסטיג היקרה! תודה רבה לך על התשובה המפורטת. אודה מאד לתשובתך, באם יתכן, כי תופעות לואי של תרופות כמו אסיבל או קסנקס עשויות להיות ממושכות או בלתי הפיכות?

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות