חשד לדום נשימה בשינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

28/11/2016 | 23:52 | מאת: אריאל

שלום אני סובל שינה לא טובה כל כך, נוחר בשינה. נשלחתי לבצע בדיקת שינה ביתית (אתקשה להירדם במכון) לשלילת דום נשימה בשינה. יש לי כמה שאלות: 1. אם אכן יש דום נשימה, הפתרון המקובל והידוע הוא סיפאפ, אני מבין שהנשימה עם סיפאפ היא דרך האף, אלא שאצלי יש בעיה באף, ובמצב שכיבה יש לי נטיה לאף סתום. אז האם בכלל הפתרון הזה רלוונטי למי שסובל מאף סתום? 2. קראתי שישנה בדיקה שנקראת "אנדוסקופיה בשינה". מה שמאפשר להדגים בזמן ובתנאי אמת את מקור החסימה, מדוע לא מקובל לבצע את הבדיקה בכדי לדעת האם החסימה היא ממקור אפי, לוע, ובהתאם לכך לכוון את הפתרון? 3. מה הסיבה שבשכיבה האף נוטה להיסתם? והאם יש פתרונות לכך? (כשאני מגיע לרופא, הוא בודק והאף פתוח, אך הבעיה מתעוררת בעיקר בשכיבה ושינה). תודה רבה

ראשית, ישנן מסכות שהן מסכות אף-פה איתן אין דרישה לשינה עם פה סגור. שנית ,תלוי בחומרת ההפרעה, אבל ישנן דרכים אחרות לטיפול בבעיה כמו התקן דנטלי וניתוחי אף אוזן גרון. שלישית, לעיתים היכולת לטפל בעזרת CPAP מהווה אינדיקציה לניתוח אפי אנדוסקופיה בשינה הנה בדיקה חודרנית ובוודאי אינה בדיקה רוטינית לבדיקת קיומן של הפרעות נשימה בשינה. לגבי השאלה השלישית אני מעדיפה שתשאל אותה רופא אף אוזן גרון שבוודאי יתן תשובה מלומדת יותר ממני. יום טוב ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות