על מלטונין

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

28/12/2015 | 16:01 | מאת: ריקי

שלום לך קיבלתי מרשם למלטונין 3 מג ברוקחות מיוחדת, איך אני מפעילה את המרשם, בבית מרקחת אצלינו בקופה מאשרים רק צירקאדין, רציתי לשאול עוד, האם מלטונין עובד כמו כדור שינה רגיל, שההירדמות מידית או שלוקח תקופת זמן עד להשפעה? ועוד - את המלטונין ביקשתי בגלל הפרעות שינה (איומות)שיש לי מידי פעם והאמת שיש לילות שאני ישנה מצוין, האם אני יכולה להשתמש במלטונין רק כשאני מרגישה שאני מתקשה להירדם, מבלי לשמור על רצף בטיפול? וכן , עברתי בדיקת שינה. אשמח לקבל תשובה מפורטת לכל שאלותיי, מודה לך מראש.

שלום, ואני אפילו מודה על השאלה כך שאוכל להסביר מעט- צירקאדין הנו מלטונין מושהה המותווה לנדודי שינה החל מגיל 55. האינידקציה למתן מלטונין כפי שאת קיבלת הנה הפרעה בתזמון שינה. ובטיפול זה חשובה גם שעת הלקיחה. מלטונין קצר טווח (שאינו צריקאדין) אינו ממומן על ידי קופות החולים ונעשה ברקיחה בבית המרקחת על פי המרשם שניתן. לא כל בית מרקחת רוקח תרופות. על מנת שינתן מלטונין זה ולא צירקאדין יש לכתוב במרשם-"אין לתת צירקאדין. התרופה נתנת כטיפול להפרעה בתזמון שינה". וכן למלטונין קצר הטווח יש גם אפקט מיישן כמו כדור שינה אך כטיפול להפרעה בתזמון שינה יש לקחתו באופן רציף ולאורך זמן. מקווה שהארתי ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות