קושי בהירדמות

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

14/07/2015 | 16:56 | מאת: עייף

היי ד"ר, בן 30 בעיית משקל קלה, מתקשה להירדם לסרוגין (במהלך שלוש שנים נתקל בזה כבר ארבע פעמים) וזה חולף עם הזמן. הבעיה המרכזית היא ההירדמות, מוצא את עצמי כמעט נכנס למצב של שינה ומתעורר בבהלה או מקפיצת רגל וכו'....לאחר מספר שעות שאני כבר מותש אני נרדם ולא מתעורר במהלך הלילה. חייב לציין שבפעמים הקודמות זה חלף לבד אבל כל פעם שזה בא זה סיוט. האם הדבר קשור לאיזה שהוא סוג של חרדת שינה או כיוון אחר?

שלום, קפיצות הרגל האלה , מכונות היפניק גרקס, הנן תקינות, והן עירוב של שלב עירות ושלב שינה. ואכן הן מעירות לעיתים. אם קשיי ההרדמות הנם ספורדיים קורים לעיתים רחוקות לא הייתי עושה דבר מלבד להמנע מל"הלחם" בשינה -אל תשהה במיטתך אם אינך נרדם וחש שהמתח עולה. צא מהמיטה וחזור כעבור כ15 דקות. ואמור לעצמך שלבסוף תשן וזה חולף, ובלבד שלא תשלים שעות שינה במהלך היום. שתהא שבת שלום ד"ר מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות