קסנאגיס לחרדה מחנק בשינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

17/05/2015 | 18:12 | מאת: טל

שלום מיכל אני סובל מדי פעם מחנק רציני בשינה (אני מתעורר בהיסטריה ללא אוויר ומחרחר עד שזה עובר). יש לי לשון גדולה שאולי חוסמת (ככה חושבת רופאת האם אוזן גרון). הייתי במעבדת שינה - אבל היות שזה לא מופיע תמיד - לא התייחסו לזה. ידוע להם על תופעה Sleep Chocking Syndrome אבל לא ידוע למה זה קורה. בשבועיים האחרונים נחנקתי 4 פעמים כמעט רצוף! וזה פיתח לי חרדה להירדם מפחד להחנק שוב. רופאת המישפחה נתנה לי קסנגיס 0.5 (להתחיל מ 0.25) האם יש סיכוי שזה יגרום לי לא להתעורר בשעת חנק? אם זה יעזור מה המשמעות לקחת את זה לאורך תקופה? אני מפחד מהתמכרות.... מה עושים ??? טל

יכולה להיות לרוב, אחת משלש-תסמונת הפרעות נשימה בשינה, התקפי חרדה ליליים ו/או רפלוקס של תוכן מעי. במידה ומדובר בהפרעות נשימה בשינה הרי שהן "קשיחות" ואם ישנן כאלה הן תופענה בכל לילה גם אם אתה לא תתעורר מכך .כך שבהחלט בדיקת שינה יכולה לשלול זאת. נשארו שתי אבחנות. כדאי אומנם להתייעץ עם גסטרואנטרולוג בשאלה של רפלוקס (שכיח יותר באנשים שמנים). ולא, האופציה של התקפי חרדה ליליים נראית בהחלט סבירה ויש לטפל כמו שמטפלים בהפרעות חרדה אחרות. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

18/05/2015 | 15:23 | מאת: טל

תודה מיכל על התשובות. במעבדת השינה מצאו שיש לי חסימה קלה - אין לי דום נשימה רציני. החנק מופיע רנדומלית לחלוטין. במיוחד שאני חולה למשל. או שאני מותש. זה לא קורא כל יום. רק עכשיו בשבועיים האחרונים כשהייתי קצת חולה. ואז זה הופיע ברצץ שהתחיל ללי את החרדה המעצבנת הזאת. אבל מה עושים עם הקסנגיס ? מצד אחד אין הבטחה שאני לא אחנק בכל מקרה- אבל מצד שני אני מפחד שלא אתעורר בגלל הכדור הזה. אני אף פעם לא לקחתי דברים כאלו. החנק הוא כל כך מפחיד בצורה בלתי נתפסת. כאילו חונקים אותך למוות. הדבר השני היא הפחד לפתח תלות בכדורים האילו במידה והם עוזרים...אני לא רוצה ליפול לעוד מלכודת.

22/08/2015 | 14:32 | מאת: ציון

אני משנת 1990 מחפש גמילה ועד היום ואין דבר כזה

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות