מעבר לכדורי שינה לא ממכרים

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

14/05/2015 | 17:31 | מאת: מקס

שלום, אני בן 30, בריא, צורך מזה כשנתיים סטילנוקס, כחצי כדור ביום, בערך 4 פעמים בשבוע. מאז שאני ילד יש לי בעיות קשות בהירדמות כך שהכדור שיפר את איכות חיי באופן משמעותי אז אין לי כוונה להפסיק את הטיפול בכדורי שינה, אבל הבנתי שסטילנוקס ספציפית הוא כדור ממכר ולא מומלץ בשימוש כרוני. האם יש כדורים מתאימים יותר? (חשוב לי לציין ששאלתי את רופא המשפחה שלי את אותה שאלה והוא אמר שהכל ממכר... אז שמות של תרופות ספציפיות יעזרו לי להכווין אותו..) ושאלה קצרה נוספת - האם יש כדור בעל משך מחצית חיים קצר? הבעיה שלי היא בהירדמות ולא בשינה עצמה בד"כ, ואני מעוניין שתהיה לי האופציה לקחת כדור גם כשאני לא יכול לישון שנת לילה מלאה. המון תודה על העזרה!

יש להבדיל בין התמכרות לפיתוח סבילות. מה שנראה כי אצלך לא קיים פתוח סבילות ואתה מסתדר עם אותו מנון לאורך זמן. ואין כדורים אחרים שלהם יש פתות תופעות התמכרות (ועצם זה שאינך מוכן להפסיק או לחשוב על הפסקת שמוש כבר מרמז על תלות פסוכלוגית בכדור) השאלה למה ילד מגיל צעיר זקוק לכדורי שינה. יתכן ולא אובחנת מעולם באופן נכון. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות