חרדה שמתבטאת בקשיי שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

13/12/2012 | 18:55 | מאת: לילי

אשמח לשמוע על טיפולים יעילים להפרעות בשינה עקב חרדה ופחד משינה לבד, בגיל מבודר. האם טיפול בהיפנוזה יכול לעזור? ההפרעה איננה בהירדמות, אלא בשמירה על שינה רצופה לאורך הלילה ונטולת סיוטים

שלום, הטיפול האופטימלי בהפרעה שכזו ,לדעתי, הוא טיפול התנהגותי קוגנטיבי-זהוטיפול המכוון לנדודי שינה ראשוניים, עובד לפי ההנחה של התפתחות החרדה מפני שינה, התפתחות מחשבות קססטרופליות ההולכות ומתרחבות, תחושות פיסיולוגיות של חרדה והתנהגות המנעותית. זהו טיפול המבוצע על ידי פסיכולוגים/רופאי משפחה/ רופאי שינה, שהוכשרו לכך, מדובר במפגשים חד שבועיים 6-12 בממוצע), בינהם ניתנים שעורי בית, ועובד גם על החלק החשיבתי, גם ההתנהגותי וגם הקוגניטיב. שיהיה לילה טוב ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות