יקיצות מרובות בבדיקת שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

18/11/2014 | 15:03 | מאת: דני

שלום, בבדיקת PSG - עקב תחושה של שינה גרועה, עייפות, בעיות זיכרון קשב וריכוז, בעיות רגשיות וקושי להירדם, נכתב בדו"ח כי היו 25 יקיצות של מעל 15 שניות ו-73 יקיצות של פחות מ-15 שניות, מתוכן 50 ללא סיבה מוסברת - בכל שלבי השינה. כמו כן SWS 17.7% ו-REM 15.1% אשמח להתייחסות לתוצאות אלה - האם מדובר בדפוס שינה שעשוי להעיד על בעיה פיזיולוגית?

לכולנו התעוררויות במהלך השינה (מעל 15 שניות) ויקיצות (מתחת ל15 שניות במהלך השינה). מה שקובע הוא -א. יעילות השינה שהנה פועל יוצא של כמות ההתעוררויות, ומשכן מכלל שעות השינה (מ90% ומעלה יעילות השינה תקינה). ב. אינדקס היקיצות (כמה יקיצות בשעה- עד 10 יקיצות בשעה זהו מצב תקין). ועתה תוכל לבדוק האם ממצאי בדיקתך הם הסיבה לעייפותל שלך. והיה וכך הוא -לעיתים אין סיבה ליקיצות, לעיתים תרופות או מחלות נאורולוגיות מביאות לכך. ובאשר להתעוררויות-נדודי שינה הנה הסיבה השכיחה לעייפות במהלך היום!@ ד"ר מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות