בעיות עיפות

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

12/07/2014 | 13:39 | מאת: יש

שלום שמי שי =) בן 20 חייל עומד לשתחרר סובל מילדות מבעיות שינה כך לא זוכר עיפות הבעיות שינה כנירא נבעות מחרדות וחמשבות מעצבנותת באישיות מעצבנת בעיקר לא איזה תסמונת נפשית. בערך בגיל היתבגרות היתחלתי להיות עייף כול הזמן קשה לי לנשום מרוב עיפות המשכתי קצת תזמן בכוח יגעתי לגיל 16 והיחלתי לפול מעייפות בגיע זמן בגריות הייתי חייב לעשות משהו אם זה! עשו לי בדיקות דם הכול תקין אמרתי מחשבות מעצבנות לפני שינה ושלחו אותי לפסכיאטר ויתחלנו בויפקס 150 לחרדות ו2 קלמנלבין הזמן עובר זה לא ממש יעל מעלים ל-300 ויפקס מתחיל להיות יעל לחרדות ובישנות ולא עוזר לשינה ולעיפות משיכים אם הזמן מוסיפים 30 מירו במשך חודשים מסיבה לא ברורה זה גרום לי לתקים אבל גורם לישון שעות עדין עייף ועדין לוקח זמן לירדם אחרי חדשים שאבנתי בוודאות התיקים מכדורים החלפנו אותה בונסרין 30 יש לי איתה פחות תיקים ויושן הרבה שעות עדין אם קשים בעיקרון יגענו למצב הפסיכיאטר די עובד עצות או לא רוצה לביא לי כדורים יותר חזקים והוא גם חושב שהתסמנים הפסאטרים שליי סבבה שלחו אז או שלח אותי לנירולוג והוא לא יצלח למצוא שום דבר פייז אצלי אבל אמרת לי תקח תנסה פרוביג'יל אמרתי לו סבבה נוסף לי 200 בבוקר בשביל לתפקד וזה די עוזר אבל לא באופן משמעותי מידי עכשיו חזרתי לנירולג להפוך את הפרוביג'יל לקבוע צריך שתהיה לי בעיית שינה ועיפות נירולוגית שלצערי במעבדת שינה גילו שאין לי אז או לא רוצה לחדש לי את המרשם הוא יבוא לי רק עד תצאות הבדיקה שהיה לי איך לתפקד (10 יום לפני הבדיקה לא ישתמשתי) והוא שלח אותי לפסכאטר "והוא אמר לי שתשמע זה לא התחום שלי אני לא מכיר תגכדור ואני לא רושם דברים אני לא מבין ובמיוחד שהנירולג אמר לי בתווית שלהם" ואני לא חושב שאני מסוגל לחזור למצב בקודם אני הישתגע אני רוצה לעולת את המינון של פרוביג'יל לקמות יכולה לעיר סוס ובטח לא לאבד אותו=/ מה שלא צינתי אני ישנוני מאוד ותמיד אני נרדם כול הזמן תוך כדי עבודה בבצפר במחשב אבל אני לא מציון את זה בפני הרופאים כי אני מפחד שישלולו לי את הרשיון היקר שלי זה גם יהרוס לי תחיים פרוביג'יל ממש משפר את זה אבל דרך אגב מעולם לא נרדמתי בנהיגה אולי זה אומר משהו לא יודע חושב לצין שיש לי בעיות קשב ורכוז דיזגרפיה דסלקציה ודיסקלקוליה ובעיות רעד ניראות לעין ובשנה אחרונה אבדתי את התאבון של לגמרי אף פעם לא הייתי שמן אבל לפני שנה יצלחתי לעולת במשקל ל-55 קילו על 1.74 ועכשיו ירדתי בחזרה45-47 קילו אז השאלות שאלי אם כאלה 1. איתי אצל 4 נירולגים 3 פסיאטרים 2 מעבדות שינה ומוחה שינה 1 שהוא גם נירולוג ואצל כולם מספר פעמים איך זה שאף אחד לא יזכיר את הסכוי שאולי יש לי תיסמונת עיפות כרואנית (CFS)? במיוחד שאמרתי להם מספר פעמים שלאמא שלי יש פיברומיאלגיה? אבנתי שכנירא יש קשר בין התיסמונות לא? 2 אני יודע שינה ועיפות זה תחום רחב מאוד אז אולי תסמונת עפות חרונית נבדקת אצל רופא מיסוג אחר? מה הסכוי שיש לי את זה? לא מצליחים למצוא אצלי שום דבר! 3.יש לכם רעיון אולי לשוני תרופתי שיכול לעזור? 4. באמת מותש חייב עזרה טיפול תרופתי עכשיו זה: 300 ויפקס 200 פווביג'ל 30 בונסרין ו2 קלמנרבין שצריך תודה

שלום, לשאלותיך- תסמונת עייפות כרונית כיום אינה תסמנות שאנו מאבחנים. אכן ישנה מחלה המכונה פיברומיאלגיה, לעיתים משפיעה גם על השינה ומאובחנת על ידי ראומטולוג. ודבר שני-נראה לי שעם כל תלונה שלך, מתווספת תרופה. ולעיתים קשה כבר להבחין מה הביצה ומה התרנגולת. כדאי אולי להתחיל מהתחלה... ולשעות ניקוי תרופתי? הרגש בטוב ד"R מיכל לוסטיג

13/07/2014 | 11:05 | מאת: שי

אני עוד מעט משתחרר מה שאומר שאני עובר לרפואה אזרחית =) איך אני יכול לקבוע תור אילך?

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות