מלטונין

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

05/05/2014 | 16:37 | מאת: נעם

שלום בן 40, נוטל לוסטרל לטיפול בחרדה. כמו כן בגלל בעיות בשינה הומלץ לי ליטול מירו במינון נמוך לאפקט העייפות. זה היה עוזר לי בעיקר למשך השינה, אך לא לתחילת השינה, בכל מקרה הפסקתי את זה כי חששתי שאולי יש קשר בין התרופה לצורך העז שלי למתוקים (ועליה במשקל). יש לציין שאני רגיל לישון בסביבות 3 ומעלה, לא מצליח קודם. רציתי לשאול האם אפשר לקחת על דעת עצמי תוסף טבעי של מלטונין? יש לי מלטונין (למציצה) של חברת NOW Melatonin 3 mg Chewable - 90 Lozenges. ניסיתי לקחת ולא ראיתי שזה מרדים אותי מיד.(לא חשתי שזה עוזר באופן ברור) תוך כמה זמן זה אמור להשפיע? האם כדאי להעלות את המינון? לכמה? מדובר בטבליות למציצה, בגלל בעיות כשרות אני מעדיף לבלוע, האם אפשר לבלוע טבליות שנועדו למציצה? זה בעייתי? זה פחות תועלתי? תודה

שלום, בהחלט קיימת סבירות כי הבעיה הבסיסית ממנה אתה סובל הנה הפרעה בתזמון השינה (הפרעה של השעון הבילוגי) והטיפול בה אכן על ידי מלטונין אך בוודאי שלא כזה הנקנה כOTC, אלא דרך מרשם רופא, ברקיחה מיוחדת בבתי מרקחת מסויימים ותנאי לקיחתו והמנון צריכים להקבע על ידי רופא שינה. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

08/05/2014 | 22:48 | מאת: נעם

שלום אני מניח שכוונתך ל'סירקדין'? 1. מה ההבדל בין זה לתוסף מלטונין שמיוצר על ידי חברות הטבע? האם זה עניין של יעילות? חשש מנזקים? 2. כמדומני שסירקדין מגיע במינון של 2 מ"ג, ובתוספים הטבעיים יש גם של 3-5-10, האם 2 זה מספיק? 3. כמו כן סירקדין מאושר רק מעל גיל 55, אני בן 40, האם אפשר להסתפק בתוסף טבעי או שמכל הבחינות עדיף לשלם מחיר מלא על סירקדין? 4. והשאלה שבכותרת, האם רופא משפחה/כללי יכול לתת מרשם פרטי לסירקדין או רק רופא שינה? ושאלה לסיום, האם מלטונין/סירקדין מתנגש בצורה כלשהי עם לוסטרל ומירו? תודה

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות