הרגשה מוזרה ומפחידה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

10/10/2020 | 20:55 | מאת: Avi

שלום ד״ר אני בן 25 בן אדם חרדתי מאוד כל חיי היום לי גם פחדים קשים משינה בעבר שהחמירו אבל עברו כמעט ולאחרונה התחיל לי עכשיו פעמיים בשבוע האחרון שאני מרגיש ער ואני מנסה לזוז ולא מצליח וקם בבהלה כעבור כמה שניות. עכשיו אני חרדתי מאוד וחושב על זה כל הזמן ומפחד ללכת לישון שמא יקרה לי שוב אני אדם בריא וישן הרבה גם צהריים אבל מתוח ופוחד מאוד שמא זה יגרום למוות או לא יודע מה יש צורך לפנות לבדוק את זה בדחיפות ויש בעיה מוחית או משהו? או שאפשר להירגע וזה מלחץ? תודה רבה ד״ר

שלום לך, כדאי לך לפנות אך לא בדחיפות לרופא שינה כדי שיסביר וירגיע. מדובר בשיתוק שינה שנובע מעירוב של פאזת שינה ופאזת עירות ואכן זה מפחיד מאוד מאוד אך לא מסוכן. ברב המקרים הוא מופיע ללא סימנים נוספים כדאי שתקפיד על משך שעות שינה תקין. ואם אתה חרדתי כדאי לטפל בכך. באחוז קטן ביותר מהמקרים הוא מגיע עם תסמינים נוספים שאצלך כנראה לא כי לא ציינת. מפחיד יותר ממה שזה באמת. אבל כדאי לשקול טיפול בחרדה. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

11/10/2020 | 18:05 | מאת: Avi

תודה על תשובתך המהירה הבנתי שאין כאן דבר שמסכן חיים. וזה רק פשוט לא נעים האם יש דרך למנוע את זה? כי שאני לפני שינה הראש ישר חושבים על הדבר המפחיד שעלול לקרות זה רק תוצאה של לחץ? תודה רבה לך

כדאי לטפל בלחץ בעודו באבו, אם בדרכים אלטרנטיביות. אם דרך טיפול התנהגותי קוגנטיבי מכוון לנדודי שינה , ולשמור על משך שעות שינה נאות.

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות