תוצאות בדיקת שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

02/06/2020 | 17:24 | מאת: ורד

שלום, אני לא גרה בארץ ועברתי השבוע בדיקת שינה. אשמח אם תוכלי להסביר לי את המשמעות שלהן ודרכי טיפול מומלצות (למי לפנות וכו׳). יש לציין שקיבלתי המלצה למכשיר CPAP. התוצאות (לשעה): AHI 73, RDI 73 Supine AHI 85 ODI 64 Arousal index 51 Average Hypopnoea/Aponea length 27 seconds Time spent with SaO2 less than 90% 77minutes Nadir (minimum) SaO2 79% זמן השינה הכולל 450 דקות. אני די מודאגת ולא ממש יודעת מה לעשות. תודה מראש על העזרה

שלום לך, הבדיקה שלך מדגימה הפרעת נשימה בשינה בדרגה חמורה. המשמעות של הפרעה כזו היא בסיכונים שלה לאורך זמן ובאיכות החיים העכשווית. הסיכונים בהפרעה כזו קשורים עם סתימת עורקים באשר הם (לב , מוח") עליית לחץ דם, תיתכנה הפרעות קצב וכו. ולכן חייבים חייבים חייבים לטפל . , הטיפול הוא בעזרת מכשיר הנקרא CPAP עמו חייבים לשון מדי לילה. את חייבת להתייעץ עם הרופא במעבדת השינה בה עשית את הבדיקה על מנת שיפנה אותך לחברה המוכרת מכשירים אלה. אין ספק כי באיכות החיים שלך את חשה עייפות רוב הזמן והשינה אינה מרעננת וגם זה שווה את הטיפול. טפלי בעצמך. בברכה דR מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות