מתי לקחת מלטונין? לשינוי שעת השינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

30/05/2020 | 20:38 | מאת: מיכל

שלום, על מנת לשנות את שעת ההרדמות ב 3 שעות אחורה. כמה שעות לפני שעת ההרדמות הרצוייה עדיף לקחת מלטונין 3 מ"ג בשחרור מושהה(לא סירקדין)? והאם לשינוי השעון הביולוגי עדיף לקחת מלטונין רגיל שהוא לא בשחרור מושהה? תודה מראש

לטיפול בבעיות הכרוכות בשעון הביולוגי אין לקחת צירקאדין, רק מלטונין ק צר טווח המסופק דרך מרשם רופא. לגבי שעת הלקיחה היא אינה מבוססת על שעת הרצון להרדם אלא על פרמטרים הקשורים לשעון הביולוגי הנוכחי שלך. לשם כך יש לבצע יומן שינה או בדיקה אקטיגרפאית ולהתייעץ עם רופא השינה לאחר מכן. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות