שאלה לגבי דרגת ערנות לאחר שינויים בתנוחת שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

31/03/2020 | 12:17 | מאת: אבי

שלום, בן 37. ברקע גסטריטיס אוטואימונית שאובחן לפני כ 7 שנים ומאז ונוטל B12 בקביעןת ונמצא במעקב גסטרו. בדיקות דם תקינות נכון להיום. בערך באותה תקופה שגילו גסטריטיס התלוננתי גם על עייפות במהלך היום שהתבטא גם בקשיי ריכוז. היום מצבים שהייתי מתעורר עייף ומפהק לא מעט במהלך היום וכמו כן כל קשיי הריכוז שהתלוננתי עליהם מקודם. במקביל לפני כ 5 שנים עברתי בדיקת שינה בבית ונמצא OSA קל ולא הומלץ לטיפול. מאוחר יותר עברתי בדיקת שינה במכון שינה ולא נמצא OSA. עם זאת ביקשתי טיפול ניסיוני ע"י CPAP והשתמשתי בו במשך כ חצי שנה. בהתחלה היה שיפור במצב עירנות במהלך היום, אך מאוחר יותר לא שינוי עם וללא CPAP. שמתי לב לתופעה מאוד מעניינת. כשאני מגביה את הראש באמצעות 2 כריות או פשוט מעלה את ראש המיטה (יש לי מיטה מתכווננת) אני מרגיש שיפור ברממת העירנות במהלך היום לאחר לילה כשישן עם ראש מוגבה. אני פחות מפהק או כמעט ולא מפהק ומרגיש יותר עירני. אני לא יודע אם זה פותר את כל התלונות שלי, אך עוזר בהחלט. רציתי לדעת אם כדאי לבצע איזשהו בירור נוסף בנושא ואם כן מה בדיוק לבדוק? אולי לחזור שוב על בדיקת שינה ביתית (שמעתי שהיא מדוייקת יותר כי פחות מלאכותית היות ונעשית בבית הנבדק)? אך במידה ובדיקת שינה לא תצביע על OSA או OSA קל שלא הומלץ טיפול- מה השלב הבא בבירור? אני מרגיש שיש קשר לתלונות שלי ולתופעה אותה תיארתי לגבי שינוי בתנוחת השינה. אני מרגיש שרופא המשפחה לא מבין את התלונות שלי ולא יכול לתת מענה. תודה, אבי.

שלום אבי, ראשית איני מבינה מדוע להשתמש בסיפאפ כשאין סיבה ????? שנית , בהחלט יכול להיות שרמת הB12 הנמוכה עלולה להביא לתחושת עייפות. רצוי גם לבדוק רמות ברזל, חומצה פולית ותפקודי בלוטת תריס. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

31/03/2020 | 14:37 | מאת: אבי

שלום, שימי לב בבקשה.כתבתי בדיקות דם תקינות. שאלתי על כיוונים אחרים? תודה

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות