דום נשימה בשינה ועייפות

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

06/03/2020 | 11:38 | מאת: תומר

שלום רב, מצאו אצלי דום נשימה בשינה בחומרה בינונית ברמה של 30 הפסקות נשימה בשעה. אני קם עייף כבר שנים ונוחר בצורה חריפה. התחלתי להשתמש ב-CPAP בשבוע שעבר, ולפי המכשיר ה-AHI עומד על 3-4 בשעה ככה שזה כביכול מטפל בדום הנשימה בשינה שלי. מה שהפליא אותי שאני דווקא קם אפילו עייף יותר ממוקדם, ואני לא מרגיש עירני יותר על אף המכשיר. מה יכולה להיות הבעיה? האם אמורים להרגיש עירניים יותר מהימים הראשונים בשימוש במכשיר או שזה לוקח זמן?

שלום, לעיתים לאחר תיקון הפרעת הנשימה בשינה עלולה לפרוץ הפרעה אחרת בשינה וכדאי לבדוק זאת. זאת ייעשה על ידי בדיקת שינה במכון עם מכשיר הסיפאפ שלך. במידה וזו תהיה תקינה-10% מהמטופלים בסיפאפ וההפרעה מתוקנת סובלים מעייפות שייריתית וישנה תרופה שיכולה לתקן זאת. בכל אופן בשום אופן אל תחשוב להפסיק את הטיפול על ידי סיפאפ. 4 בברכה ד"R מיכל לוסטיג

10/03/2020 | 19:52 | מאת: תומר

תודה על התשובה, על איזו תרופה מדובר?

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות