איכות השינה לפי אפליקציה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

11/01/2020 | 17:16 | מאת: מיכל

שלום, אני נרדמת ב 3 בלילה וקמה ב 10 וחצי למרות מלטונין, וזה בסדר לי מבחינת שעות ככה, רק שמגיל 20 כבר 15 שנים שאני סובלת מעייפות קשה. לעשות בדיקת שינה במעבדת שינה בעייתי עבורי בגלל השעות, אבל גם בגלל האופציה להרדם עם כל המכשירים. בדקתי עם אפליקציית שינה טובה את השינה בהרבה ימים, ולרוב איכות השינה היא 83 אחוזים או 86 אחוזים. האם על פי זה ניתן כן להסיק משהו ולהחליט שאיכות השינה היא כן בסדר ושאולי זה לא הגורם לעייפות? אבחנו אותי פעם עם תסמינת התשישות הכרונית אבל האמת היא שאני לא בטוחה לגבי האבחנה הזאת, כי בקבוצה של החולים מישראל כל החולים בסוף נמצא שיש להם סיבה לעייפות, והרי אסור לאבחן את התסמונת אם יש סיבה. תודה מראש

אם רופא השינה חשב שיש מקום לבדיקת שינה הרי נתן לבצע זאת "בתנאים חופשיים" כלומר לא להעירך מוקדם בבוקר במעבדה. ואכן ,חלק מבירור עייפות דורש ביצוע בדיקת שינה במעבדה. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות