צעקות מתוך שינה... מה זה יכול להיות?

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

27/11/2019 | 12:19 | מאת: אפרת

שלום, אני בת 32. נאמר לי מידי פעם שאני מדברת מתוך שינה. סובלת גם משינה לא איכותית עם התעורריות, ומעייפות קשה, ואני לא יכולה לעבוד עקב כך. יש לי עוד מחלות רקע כמו אסתמה קשה וסוכרת. לפני חודשיים חלמתי שאני ננעללתי בחדר ואני לבד ואין לי גישה למשפאים ולאכול והתעוררתי בצעקות וצעקות: אוי... אלוהים... אוי.. אלוהים באנגלית. כעבור חודשיים התעוררתי בצעקות של "אוי ואבוי .. אוי ואבוי..." ואז זה לא היה ברור אם התעוררתי כי דפקו לי בדלת ושאלו מה קרה, ואני גם לא זוכרת ב 100 אחוזים מה חלמתי אבל חושבת שזה היה קשור לחלום שאני לא נושמת כי אני בתקופה של החמרה באסתמה. אשמח לברר: מהן הסיבות לצעקות האלו? והאם דיבור מתוך שינה יכול לגרום לעייפות? תודה מראש

שלום לך, הצעקות והדיבורים הם חלק מקבוצת פעולות אוטומטיות בשינה. הם שכיחים בגיל הילדות והנעורים אך עלולים להתפרץ בתקופות מתח, ו/או חסך שינה . שינה לא איכותית יכולה להביא לכך ולכן כדאי לברר עם עצמך שאכן את ישנה 7 שעות בלילה לפחות , ופנות לרופא/מעבדת שינה להתייעצות בדבר איכות ויעילות השינה. בברכה ד"R מיכל לוסטיג נ.ב. נושא החלומות/ סיוטים כבר קשור לחלקים פנימיים פסיכולוגיים ולחיי היומיום.

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות