ציפרלקס וישנוניות לאורך זמן

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

09/11/2019 | 01:30 | מאת: דניאל

שלום ד"ר לוסטיג האם טיפול בציפרלקס (ובכלל משפחת ה-SSRI) יכול לגרום לישנוניות יתר/עייפות גם לאורך זמן או בדרך כלל רק בתחילת הטיפול? מה ניסיונך בתחום אומר? פשוט ממה שאני רואה, הדעה הנפוצה אצל פסיכיאטרים היא שהכדור לא אמור לגרום לעייפות קשה לאורך זמן, אלא רק בתחילת הטיפול עלול לגרום לכך ואז כביכול מתרגלים והעייפות/ישנוניות חולפת.

שלום לך, אכן תופעת הלוואי הזו שכיחה בעיקר בתחילת הטיפול אך במקרים נדירים יותר עלולה להמשך זמן רב ו לעיתים באופן ישיר ולעיתים באופן עקיף בשל הפרעות שינה שהיא גורמת. לעיתים זו סיבה להחלפת הטיפול. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות